Thursday, May 31, 2012

these - systeem - geschiedenis

These
"Het zit in het systeem.
Als je de geschiedenis bestudeert dan zie je de wetmatigheid.
En crisis brengt opnieuw fascisme en oorlog.
Die gang van zaken kan alleen politiek worden onderbroken.
We moeten ons op dat terrein ontwikkelen.
Om te besluiten wat ons te doen staat"



enkele noties van JeuKS

A) neem het woord [wetmatigheid] en vraag af hoe het zich verhoudt met [wetkundigheid] of nog beter [wetkennis] als "het ene algemene contract dat tussen alle mensen onderling speelt los van allerlei andere contracten die onder propagandistische dwang impliciet krachtloos gelden".

B) crisis is al eens gepareerd door Supertramp: "crisis, what crisis" .. Ergo het is een artefact teneinde de mensen het gordijn in te jagen of in de pamflettensfeer.
Een kapitein vaart met zijn schip door de wateren; bij voorkeur lichtvaardig met gehonoreerde vracht ..

C) de gang van zaken kan alleen politiek worden onderbroken of hervormingsgezind met luister naar "het gewijzigde stuurmodel (paradigma)". Partijpolitiek is t stokpaartje ') van de bezighouderij tegen beter weten in. Als er geen toneel noch vraag is het nieuwe te beluisteren dan is het typologisch gezien niets anders dan de bekende struisvogel politiek ; ik weet niet of die in mei n ei heeft gelegd; andere dreigt uitsterving v.e. Mensensoort die niet zo nuttig noch vakkundig was.
(de wurggreep van het ambtelijk apparaat zal wel een propagandistische aanwending zijn van de bluffende technocratie met goud op zak)

') stokpaarTje met een T om dat die "balletje balletje" cultuur is verwant aan graaicultuur e.d. abjecte vertoningen; die veelal onbespreekbaar zijn voor "hoog volk"

Een lezing van de heer Martin Schreurs te Zwolle presenteert de filosoof Charles Taylor middels een powerpoint.  Hier een pagina van de presentatie met een notie van Martin:


Via een soort van synchroniciteit - "non-causale sagacity" - ontsproot bij S'ace het idee voor een ander kiessysteem waarbij de lacune van logistiek in het collectieve denken wordt ingebed in het voertuig van afstemmen dat de democratie vanuit de oorsprong zo willig wenst. JeuKS komt daar aan tegemoet.

Ergo:
JeuKS brengt de betovering op de plek waar het hoort:
in een plek waar mensen elkaar begroeten op een thema zoals geschiedt in LinkedIn dialogen
met de voorwaarden in vertoon dat men scherp kan verdragen
binnen "de baar" of "het vat"
hetzij het kind levend baart
danwel de maaltijd ter tafel serveert ter smakelijke genoegdoening en afdronk

* of dit ook zo uitpakt is het vertrouwen in de opzet dubbel en dwars waard *

') sagacity is de term voor scherpzinnigheid , wijsheid , inzicht ; dit tegenover bijv. discerning: scherpzinnigheid, opmerkzaam, kritisch.

") Wat is de kenmerkende Nederlandse Term? Is dit dan wijsheid of bijv. bestuurkunde & meesterschap?

No comments:

Post a Comment